Yhteenveto syyskaudesta 2020 – Pelaamista ja tuomarointia poikkeusoloissa

Kuva: Talent Cup 2020 (Eri-kaista Photography)
27.12.2020
Kuva: Talent Cup 2020 (Eri-kaista Photography)

Huhhuh mikä syyskausi totesi Suomen Erotuomariklubi joulupyhinä. Yhteiskunnan poikkeusoloissa päästiin kevään totaalisen stopin jälkeen jatkamaan pelejä asteittain uusien turvallisuus- ja vastuullisuusohjein kesäkuusta alkaen. Klubi seurasi omissa ohjeistuksissaan eri lajiliittojen tekemiä, sekä erityisesti erotuomareille suunnattuja ohjeita, käyttäytymisestä pelipaikoilla, niin kentän ulko- kuin myös sisäpuolella. Klubilaisten oma syyskauden koulutus- ja avaustilaisuus järjestettiin monelle tutuksi tulleen Teamsin välityksellä.

Toiminnallisesti lähes normaalinkaltainen syyskausi

Kaikista poikkeusoloista huolimatta Klubin toimintakausi oli lähes normaalinkaltainen. Jatkoimme Keski-Suomen Intersport-liigan erotuomaritoimijana. Pelit toki keskeytyivät joulukuun osalta, mutta ehdimme olla mukana toteuttamassa lähes 200 ottelun läpivientiä. Iso kiitos kaikille joukkueille sekä taustahenkilöille otteluista ja niiden järjestelyistä!

Kuva: Talent Cup 2020 (Eri-kaista Photography)

Johtuen yhteiskunnan poikkeustilan rajoituksista, niin muutamia aikaisemmilta syyskausien vuosilta tuttuja turnauksia siirrettiin vuodella eteenpäin. Syyskauden isoin turnaus oli keväältä syyskuun alkuun siirretty Talent Cup 2020.

Joukkueet järjestivät kuitenkin lähes ennätysmäärän yksittäisiä harjoitusotteluja omilla harjoitusvuoroillaan; pitkälti yli toista sataa kappaletta lukumääräisesti ja erittäin vastuullisesti ohjeistuksia noudattaen. Iso kiitos joukkueille ohjeistuksien vastuullisesta huomioimisesta ja noudattamisesta.

Klubilaiset saivat nauttia ja hyödyntää Klubin kehittyvää sähköistä oppimisympäristöä. Emme saavuttaneet täysin tavoitteitamme uusien erotuomareiden rekrytoinnissa, mutta kourallinen uusia Klubilaisia pääsivät kuitenkin joko täysin uusina tai uusvanhoina erotuomareina Klubin toiminnan pariin.

Mikäli yhtään mietit, että miten voisit saada oman harrastuksesi kautta itsellesi lisäansioita, niin toivomme suuresti sinun olevan yhteydessä meihin (info@erotuomariklubi.fi) – luodaan sinun ehdoilla sinulle sopiva urapolku erotuomarina Suomen Erotuomariklubissa. Aiemmalla kokemuksella tai iälläsi ei ole mitään merkitystä erotuomariuran aloittamista miettiessä.

Kuva: Talent Cup 2020 (Eri-kaista Photography)

Korona nujerrettiin pitämällä pelit vastuullisesti ja uusin toimintatavoin käynnissä, suurin nujerrus tehtiin laittamalla pelit muutamaksi viikoksi tauolle. Suomen Erotuomariklubi toivottaa kaikille oikein hyvää loppuvuotta 2020 ja antoisaa sekä tervettä uutta vuotta 2021!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteistyöseurat